Waterschap sluit schouwpad bij Elst

Waterschap sluit schouwpad bij Elst

3 april 2018. Waterschap Rivierenland sluit het schouwpad achter de Germaan in Elst. Dit is besloten na overleg met bewoners vanuit de wijk Westeraam en de gemeente Overbetuwe.

180403 hek schouwpad.jpgIn het werkgebied heeft Waterschap Rivierenland vele schouwpaden. Als het even kan, worden die opengesteld voor wandelaars. Honden en fietsen mogen er niet komen.

Het schouwpad werd gebruikt door wandelaars uit de wijk, al dan niet met honden. Bewoners van de Germaan stelden dat dit ten koste ging van rust en uitzicht. Het pad achter de Germaan is een schouwpad. Waterschap Rivierenland gebruikt dit pad voor onderhoud aan de watergang die er langs loopt. Schouwpaden zijn verboden voor honden en fietsers, om schade aan aangrenzende gronden te voorkomen. Wandelen is doorgaans wel toegestaan.

Onevenredig

Als eigenaar van het pad in Elst zocht het waterschap naar een oplossing, samen met de gemeente. In oktober 2017 nam het waterschap enkele maatregelen, om bijvoorbeeld fietsen te weren. Het waterschap en de gemeente vertrouwden er op dat deze aanpak aanvaardbaar was voor de verschillende groepen bewoners.

Uit een gezamenlijke evaluatie met buurtbewoners en de gemeente in maart 2018 bleek echter dat overlast onevenredig was toegenomen. In samenspraak met vertegenwoordigers vanuit de wijk en de gemeente besloot het waterschap het pad te sluiten.

Park Lingezegen

Het pad bood toegang tot Park Lingezegen. Vanuit de wijk is het park ook via andere routes steeds beter bereikbaar. Aan de oostkant bij Stier biedt een fietspad toegang tot het park. Aan de noordoostkant is het park te voet bereikbaar via Alosta.

3 antwoorden
 1. Hagenus
  Hagenus zegt:

  En nu hebben ze het zelfs helemaal afgesloten! Een schande dat de gemeente Overbetuwe en het Waterschap Rivierenland zich zo voor het karretje van zeurpiet-bewoners aan de Germaan laten spannen!
  Social media in de Westeraam ontploft.
  Er zijn ook onwaarheden vanuit de bewoners aan de Germaan: geen fietser ooit gezien, juist een afname i.p.v. toename van wandelaars sinds november. Het Waterschap EN het schouwpad zijn er voor alle bewoners in de Westeraam en geen alleenrecht voor bewoners aan de Germaan. En rust en uitzicht koop je er niet bij bij een woning. Het laatste is hier nog niet over geschreven!

  Beantwoorden
 2. Ger
  Ger zegt:

  Ben het absoluut niet eens met de sluiting van het schouwpad. Als de bewoners van de Germaan dit als last ervaren, moeten ze gaan verhuizen of een schutting plaatsen. Ik vind dit behoorlijk kinderachtig. Wandelpaden zijn belangrijk voor een lekkere wandeltocht waar menigeen gebruik van maakt. Wat bedoelt Odette met positief nieuws ?? Voelen de dames zich
  soms een beetje bekeken als ze liggen te zonnen. Waar hebben we het over.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *