Park Lingezegen – Waterrijk in aanbouw

Op dit moment wordt er hard gewerkt in het deelproject Waterrijk van Park Lingezegen. De foto is genomen met een drone vanaf de Kerkstraat en op de achtergrond is de bomenrij van de Rijksweg Noord te zien. De laatste dagen van oktober is de Kerkstraat afgesloten vanwege wegwerkzaamheden.
In het Westelijk deel van het Waterrijk (plaatje) moet nog veel riet worden geplant. Zie de raster- en palenstructuur op de foto. De paden structuur met bruggen en duikers is goeddeels klaar en nodigt nu al uit voor ommetjes door het park.

1 antwoord
  1. Titangel
    Titangel zegt:

    Water staat mondiaal zeer in de belangstelling: door klimaatverandering ontstaat een steeds grotere dynamiek in de afwisseling van wateroverlast en droogte. In het Project Waterrijk, dat onderdeel is van Park Lingezegen, wordt gestreefd naar een innovatieve inrichting van hoge delta’s waarin watertekorten en wateroverschotten zo veel mogelijk worden uitgebalanceerd door retentie van water in de regio. Om tegemoet te komen aan waterkwaliteitsdoelstellingen zal retentie van het water gekoppeld worden aan een bio-cascade waterzuivering. Door hierbij in te spelen op recycling van nutrienten en lokale energie opwek via biomassa, kan een nieuw economisch renderend watersysteem ontstaan wat niet alleen schade van wateroverlast of droogte kan beperken maar tevens nieuwe mogelijkheden voor agrarisch ondernemerschap en energieproductie creeert.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *