Parkje op plek tunnelbouw

Het Wijkplatform heeft in het verleden met de gemeente afgesproken, dat als de tunnel klaar is, die bouwlocatie wordt ingericht als een speelbos / speelparkje. Het terrein is ongeveer 150 meter lang en tussen 15 en 30 meter breed. Een oproep aan omwonenden om mee te denken over de invulling leverde 8 uitgebreide ideeën op. Een landschapsarchitect is met de eisen van gemeente (een hondenspeelplek + wadi met knotwilgen) en de ingeleverde ideeën aan de slag gegaan. Dat leverde een mooi plan op en instemming van direct aanwonenden. Met wandelpaden als ontsluiting naar de Rijksweg-Noord. In november is het terrein op hoofdlijnen opgeleverd en in het vroege voorjaar kan de inplant van bomen en heesters beginnen. Als Wijkplatform willen we dat het een actief speelbos voor kinderen wordt en dat zij ook een bijdrage kunnen leveren aan het beplanten. Over het hoe en wanneer berichten we nog. Bekijk het plan hier

2 antwoorden
 1. Sonja
  Sonja zegt:

  Super leuk! Ons gezin kijkt er naar uit om daar te komen wandelen en spelen! Landerij de Park en het Sprokkelbos in Lent zijn goede inspiratie :-).
  Is er al een idee wanneer het af zal zijn?

  Beantwoorden
  • John Baaijens
   John Baaijens zegt:

   Sonja, bedankt voor je reactie. Het parkje wordt nu op hoofdlijnen ingericht. Nu al staat er een soort Heksenkring, waar kinderen informatie kunnen krijgen over het gebiedje of gewoon gezellig spelen natuurlijk. De watergang moet verbeelden dat daar vroeger de trekvaart De Grift lag. De oude Wadi met knotwilgen wordt doorgetrokken, enz.
   Medio maart is de Nationale Boomplantdag. Dan willen we samen met kinderen uit de buurt de bomen en heesters inplanten. Daarna kunnen de kinderen er spelen, maar het zal nog wel even duren voor ze zich er kunnen verstoppen. Door het pad in het midden zal er toch voldoende sociale controle zijn om er veilig te kunnen spelen.
   Groeten,
   John Baaijens

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *