Crisis noodopvang vluchtelingen in gebruik

Update december 2022: Voorstel maand verlenging tijdelijke crisisnoodopvang Elst
In september informeerden we u over de komst van een crisisnoodopvanglocatie voor drie maanden voor 120 vluchtelingen op bedrijventerrein De Aam in Elst. In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over het vervolg.

De instroom van vluchtelingen is nog altijd hoog en de opvangcapaciteit in Nederland beperkt. De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) heeft ons gevraagd om drie maanden langer te ondersteunen in de opvang van vluchtelingen. Om aan dit verzoek tegemoet te komen, stellen burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor om de tijdelijke crisisnoodopvanglocatie in Elst met één maand te verlengen. Hiermee zou de crisisnoodopvanglocatie, die vanaf 1 november aan vluchtelingen opvang biedt, tot en met 28 februari 2023 openblijven in plaats van 31 januari 2023.

 

Op 1 november 2022 is op het industrieterrein in Elst-Oost een crisis noodopvang voor maximaal 120 vluchtelingen geopend.

Op dit moment zijn de asielzoekerscentra in Nederland en het aanmeldcentrum in Ter Apel overvol. De Rijksoverheid heeft alle gemeenten daarom gevraagd te zorgen voor extra opvang voor vluchtelingen.

Burgemeester en wethouder van Overbetuwe hebben de gemeenteraad daarom voorgesteld om vanaf begin november een tijdelijke crisisopvanglocatie aan te bieden voor 120 vluchtelingen, voor drie maanden. De hele gemeenteraad stemde dinsdag 27 september in met dit voorstel. U kunt de vergadering hier terugkijken. 

De locatie ligt op bedrijventerrein De Aam in Elst, aan de Industrieweg 8. Zie ook het kaartje.

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen en de antwoorden die wij op dit moment hebben. Deze pagina wordt de komende tijd steeds verder aangevuld met nieuwe informatie.

 

Kijk hier voor de uitzending van RN7 op deze locatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *